Plantes d’estiu…

Com portem la calor? Ni que sigui tan sols per refrescar l’ambient, l’última plujeta estiuenca ha sigut d’allò més benvinguda!

I per aportar frescor, com que ja hi ha tenim penjada molta informació de les plantes que cultivem com l’artemisa, l’estèvia o el Kalanche, avui us donem a conèixer una mica més dues plantes que també tenim a Terra Viva.
DSC_0378

És el moment de recolectar algunes llavors ja, especialment de la matricaria parthenium (Tanacetum parthenium), per fer nou planter i guardar-ne per l’any que vé. La matricaria és una planta similar a la margarita, de fet pertànyen a la mateixa familia, tot i que aquesta té unes flors compostes per gran quantitat de pètals, tupits i blancs. Desprèn un aroma característic i és bonica com per tenir-la per decorar parterres del jardí. S’utilitza per casos de migranya, mal de cap i estats de ressaca, cansament, dolors articulars en general i ajuda a regular els símptomes de la menopausa.

També hem aprofitat aquests dies per fer esqueixos d’estèvia i de paico (Chenopodium ambrosioides), aquesta última, una planta d’orígen peruà és útil en infusió en casos de reumatisme, sinusitis, refredat crònic, tos, bronquitis, febre, amigdalitis, ciàtica i malalties parasitàries, també se’n pot fer sabó i insecticida amb propietats antibacterianes. Es caracteritza per una olor imponent tota la planta, per això és bona per plantar-la entre plantes que volem evitar que hi apareixi el pulgó.

DSC_0365

DSC_0376

DSC_0381

Per altra banda, els petits planters de Kalanchoe diagremontana van treient el cap, el sol les espanta, és bo i necessari que puguin estar en un lloc lluminós però ombrívol, sobretot a aquesta època de tanta calor.

DSC_0366

Nosaltres aquests dies estem en mode de semi-vacances, ja que tot i que les plantes necessiten d’una atenció mínima, nosaltres necessitem un respir i agafar forçes per el curs vinent. Desitjem que tingueu unes molt bones vacances, per despedir-nos us deixem el link del reportatge que ens van fer fa un parell de mesos sobre el nostre projecte del qual n’estem molt contents i agraïts. Per veure’l clickeu aquí.

Feliç i fresc final d’agost a totes i tots!

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *