Stèvia, la planta dolça

Stevia-rebaudiana-total

L’stèvia és una planta que per si mateixa desmuntaria el negoci brut de l’aspartam (edulcorant químic artificial i cancerígen) i reduiria en bona part el consum de medicaments i insulines de producció transgènica.

L’stèvia consumida en fresc o en infusió actua com un regulador del nivell de sucre a la sang en quasi tots els diabètics tipus II i en un bon percentatge dels de tipus I, ja que la seva acció medicinal es basa en l’estimulació de la funció del pàncrees. També regula la tensió i és capaç de treure l’ansietat pel menjar. Als Estats Units, Japó, Brasil, Argentina, Colòmbia, Xina, l’Índia, Austràlia i Thailàndia, entre altres països, s’utilitza massivament aquesta planta amb gran èxit i sense cap contraindicació.

Ús medicinal de l’estèvia 

D’acord amb nombrosos d’estudis i amb l’experiència de centenars de diabètics que l’estan consumint aquí a Catalunya i la resta de l’ Estat, es pot dir ben clar que és una planta que regula el sucre de la sang, que redueix la pressió arterial, que regula l´aparell digestiu en general, actua favorablement en moltes persones amb ansietat, redueix greix en persones obeses i és antioxidant i diurètica. És també indicada per la càries dental ja que presenta acció antibacteriana. Recentment s’ha comprovat que millora les funcions cognitives i per tant és indicada en persones que necessiten millorar la memòria, la concentració i l’aprenentatge.

La dosi que utilitzen la major part de persones que han observat efectes beneficiosos és:

—- Fulla fresca4 fulles tendres menjades directament abans o mentre s’esmorza i 4 fulles més abans o mentre es sopa.

—- Fulla seca: quan no es disposa de fulla tendra es pot fer infusió de fulla seca. Per prendre la planta en forma d’infusió la dosi és una culleradeta de postres rasa (2 grams) per tassa d’infusió, Es pot prendre una infusió en dejú pel matí i una per la nit, utilitzant com a dosi una culleradeta de postres cada vegada. Cal mesurar com de costum els nivells de glucèmia per a adequar el nombre d’infusions a cada cas. La majoria de persones amb dues infusions ja estaran regulades i per tant no cal que se’n prenguin més.
Per a més comoditat es pot fer la infusió un cop al dia i guardar la resta en un recipient de vidre tancat a la nevera per a la propera presa. Per exemple, si no es té gaire temps i se’n vol fer un litre, amb una cullerada sopera ben plena, s’arrenca el bull, es tanca el foc i s’hi fica l’estèvia, es remena, es deixar reposar 10 minuts, es cola i es fica a la nevera en un recipient de vidre. Amb un litre ja n’hi ha per dos dies, un vas al matí en dejú i un altre abans de sopar o d’anar a dormir.

Observacions: les persones amb diabetis han d’anar comprovant els nivells de glucèmia per tal d’adequar la seva medicació als nivells que resultin de la presa d’estèvia. Igualment, les persones amb tendència a la pressió baixa i les que prenguin medicació hipotensora han de tenir en compte els possible efectes d’aquesta planta. L’estèvia en gotes tal com es troba en alguns establiments NO té propietats medicinals.

2 pensaments a “Stèvia, la planta dolça

  1. fa aproximat un mes que pren g estevia en infusions, y per ara estic comproban que
    el sucre en la sang me esta baixan, fin ara sempre estaba molt alt de 200 a munt, y ara estic sempre per 90 a 120, gracias

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *