D’on venim?

Logo_terraviva_OK

Terra viva neix a l’abril del 2012 amb el nom de Dolça Revolució Manresa, pertanyent aleshores al Projecte IREHOM (Institut de Recerca Holística de Montserrat) i es crea com a grup de difusió i distribució de la Dolça Revolució .

Dos anys més tard prenem nom propi de Terra Viva afegint a la nostra tasca el camp de l’alimentació viva i començant a experimentar en nous terrenys, com en l’elavoració de llets vegetals i en l’assecatge de fruites i productes hortícoles.

Al 2015 el projecte Terra Viva es desvincula del projecte Irehom, que li ha donat cabuda en els seus inicis i reinicia de forma autònoma la seva labor en el camp de les plantes medicinals i reformula l’equip de treball, així com aposta per nous punts d’acció i compromís, decidint ja no només per la producció de planta medicinal, viva i en sec, sinó per encabir altres productes derivats de les plantes i donar espai als aspectes social i de formació en el projecte.

A dia d’avui estem creant una estructura sòlida i propera per que tots vosaltres us pogueu beneficiar del nostre treball.

LA DOLÇA REVOLUCIÓ

La Dolça Revolució és una associació sense ànim de lucre que agrupa totes les persones que vulguin compartir les seves experiències positives fruit de l’ús de les plantes medicinals i les teràpies naturals no agressives.

La nostra forma de treballar és mitjançant la investigació i l’experimentació en el camp de l’ecologia i tècniques biològiques per a salvaguardar la salut del planeta, i en conseqüencia la salut humana.

La Stevia Rebaudiana dóna nom a la Dolça Revolució, per la seva dolçor sana i per les seves propietats medicinals, negades per interessos econòmics vergonyosos. La Stevia és doncs la punta de llança que permetrà obrir un camí per a la recuperació dels coneixements populars pel que fa a l’ús de les plantes medicinals en general i d’altres teràpies naturals.

  Motius que ens han portat a iniciar aquesta Dolça Revolució

1 – Recuperar els coneixements populars de curació amb mètodes naturals que les generacions precedents van utilitzar, i que estem perdent perquè no hi ha una administració que vulgui promocionar-les.
2 – Respondre amb fets a la manca d’ètica d’algunes multinacionals a les quals no els interessa que els avenços farmacèutics erradiquin completament certes malalties, i que adrecen la investigació a cronificar la malatia enlloc de curar-la.  (Aquí  podeu llegir l’entrevista feta al Premi Nobel de Medicina Richard J. Roberts.)

3 – Contribuir en la mesura que es pugui a evitar el col·lapse financer del sistema sanitari públic, provocat en gran mesura pel parasitisme econòmic i especulatiu de les grans multinacionals productores de medicaments. La introducció de teràpies alternatives i complementàries permetria racionalitzar l’ús dels medicaments per els casos necessaris.

Objectius de l´associació

1 – Conscienciar la societat perque adopti una alimentació sana, equilibrada i ecològica, com a primera mesura de prevenció de malalties, i també perque s’interessi per les teràpies naturals de poc cost que es troben a la saviesa popular i ancestral.

2 – Apel·lar a la solidaritat d’aquelles persones que amb malalties greus han recuperat la salut amb teràpies naturals. El seu testimoni NO anònim expressat mitjançant la Web o en els actes on vulguin participar serà un testimoni no interessat, verídic i valuós  per a les persones del seu entorn que necessiten conèixer directament aquestes experiències per resoldre la seva malaltia.

3 – Motivar la societat a cultivar balcons o jardins de salut amb les plantes medicinals necessàries com a remei de primer auxili. En aquest sentit, mitjançant la nostra associació volem fomentar la creació d’una xarxa de persones que cultivin plantes medicinals per posar-les a l’abast de tots aquells que les necessitin.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *