Tallers divulgatius de natura

Com associació oferim els següents tallers per a escoles, fires o altres entitats:

 • Taller EL BOSC A LA TARDOR: CONFITURES DE FRUITS SILVESTRES 
 • Itinerari de RECONEIXEMENT DE PLANTES
 • Ruta de RECONEIXEMENT DE PLANTES
 • Taller EL SABER DE LES PLANTES
 • Xerrada LA MÀGIA DELS ARBRES / JUGUEM A SER ARBRES  
 • Recital poètic musicat EL TEMPS DELS ARBRES
 • Taller ELS SENTIRS DEL BOSC
 • Taller PERFUMS NATURALS
 • Taller OLIS i UNGUENTS PER AL MASSATGE 
 • Taller COSMÈTICA FACIAL CASOLANA
 • Taller intensiu DE COSMÈTICA NATURAL

Definició un per un:

Taller EL BOSC A LA TARDOR: CONFITURES DE FRUITS SILVESTRES 

La tardor és un dels millors moments per a gaudir dels bosc amb tots els sentits, el verd de les fulles deixa pas a una simfonia de colors i els fruits silvestres oferiran l’aliment tan necessari per què els ocells i animalons del bosc puguin passar l’hivern. Què hi podem trobar? I quines receptes i contures podem elaborar amb els fruits de tardor?

Material necessari: Una taula gran on poder-hi posar un reguitzell de plantes (arbustos i arbres) i fruits silvestres del temps (aranyons, gavarrons, cireretes de pastor…).

Max 18 persones

Durada del taller: 1h 30 min.

Destinataris: Obert a totes les edats, menors cal que vinguin acompanyats.

Itinerari de RECONEIXEMENT DE PLANTES 

Sortim a donar un passeig pel voltant del nostre poble per conèixer les plantes i els arbres que hi podem trobar, qui són, com viuen, per què ens poden ser útils i quin és el millor moment per recollir-ne i aprotar-ne els seus usos.

Max 20 persones

Durada del itinerari: 2 hores

Destinataris: Obert a totes les edats, menors cal que vinguin acompanyats.

Ruta de RECONEIXEMENT DE PLANTES

Caminada pel bosc amb una ruta per l’entorn natural, en el qual s’aniràn explicant les diferents plantes, arbres i arbustos més interessants que es trobin en el camí, i s’explicaran les seves virtuts medicinals o màgiques, usos tradicionals, funció ecològica, estratègia de vida, etc… des d’un llenguatge planer i amè, a l’abast d’un públic ampli no iniciat.

Quasi bé, a tot arreu hi ha plantes, fins i tot, en molts pocs metres, és possible trobar gran varietat de plantes, però és interessant de cercar una bona ruta, i es recomana que sigui circular, anar i tornar per llocs diferents. Aquesta pot ser proposada per nosaltres o bé se’ns pot proposar una zona en concret per fer la ruta. 

Màxim 20 persones.

Durada del taller: 3,5-4h tot i que es pot adaptar a les diferents necessitats.

Destinataris: Obert a totes les edats, menors cal que vinguin acompanyats.

Taller EL SABER DE LES PLANTES 

Coneixerem les plantes medicinals que podem trobar en el nostre entorn i com podem beneciar-nos de les virtuts que ens ofereixen. Com poder gaudir-les en els nostres plats? I per cuidar-nos? Veurem com poden ser unes bones aliades per mantenir la salut, què ens aporten i com podem preparar-les.

Material necessari: Una taula gran on poder-hi posar un reguitzell de plantes medicinals de proximitat

Durada del taller: 1h 30 min.

Destinataris: Obert a totes les edats, menors cal que vinguin acompanyats.

Xerrada LA MÀGIA DELS ARBRES / JUGUEM A SER ARBRES  

Vols conèixer la màgia dels arbres? De la mà del Llunarbori, un nou calendari lunar de 13 mesos inspirat en els arbres que els antics celtes consagraven, descobrirem els mites, simbolismes i usos que al llarg del temps han estat units als arbres. Què ens poden ensenyar? Jugarem a ser arbres i formarem un bosc.

Material necessari: Opcionalment, si hi ha possibilitat de projector i pantalla, puc acompanyar-ho amb una presentació amb fotograes de cada arbre.

Durada de la xerrada: 1h 15 min.

Destinataris: Obert a totes les edats, menors cal que vinguin acompanyats.

Recital poètic musicat EL TEMPS DELS ARBRES 

Inspirat en el Llunarbori, oferim un recital poètic amb poemes antics dels celtes i noves creacions poètiques inspirades en cada un dels arbres del calendari. Acompanyat amb guitarra.

Material necessari: Opcionalment, micro i equip de so, però no és necessari si és petit format.

Durada del recital: 50 min.

Destinataris: Obert a totes les edats, menors cal que vinguin acompanyats.

Taller ELS SENTIRS DEL BOSC

Activitat que transcorre al bosc i a la natura. És una activitat per endinsar-nos a percebre l’essència de la natura i aprendre a connectar amb ella des de les sensacions i emocions que ens transmet. Treball de coneixement personal a través d’elements de la natura.

Durada del taller: 3h.

Destinataris: tots els públics. 

Taller PERFUMS NATURALS 

Coneixerem les plantes silvestres principals que podem trobar al Bosc, els beneficis a la salut que ens aporten i coneixerem les seves olors. Amb elles ens prepararem un roll-on amb la mescla d’olor que cadascú prefereixi. 

Material necessari: Una taula gran on poder-hi posar un reguitzell de plantes i els Materials de treball.

Durada del taller: 1h 30 min.

Destinataris: infants de primària fins a 8 anys.

Taller OLIS i UNGUENTS PER AL MASSATGE 

Coneixerem les plantes silvestres principals que estan al nostre abast i ens poden servir per elavorar olis i unguents per al massatge i com aplicar-los amb algunes tècniques manuals. Prepararem un oli i un unguent amb les propietats que preferim. 

Material necessari: Una taula gran on poder-hi posar els materials de treball i elavorar.

Durada del taller: 2h.

Destinataris: tots els públics.

Taller COSMÈTICA FACIAL CASOLANA 

Un taller per adquirir coneixements bàsics sobre els tractaments dels diferents tipus de pell i aprendre com preparar alguns elaborats casolans amb plantes per cuidar-les. Aprendrem tècniques de neteja i tractaments facials casolans amb plantes.

Material necessari: Una taula gran on poder-hi posar els materials de treball i elavorar.

Max 11 pers.

Durada del taller: 3h.

Destinataris: qualsevol interessat. 

Taller intensiu DE COSMÈTICA NATURAL

Jornada completa on aprendrem a reconèixer els diferents productes i elavorats cosmètics naturals que existeixen. Farem una immersió en el reconeixement de les plantes més comunes del nostre entorn i que ens poden proporcionar a nivell cosmètic i medicinal. Al final de la jornada cadascú s’endurà els seus elavorats, una tintura, un oli macerat i una crema o ungüent.

Màxim de 15 persones.

Durada del taller: 6h.

Destinataris: taller per tots els públics, treballarem amb font de calor, si venen nens haurien d’assistir acompanyats.

 

 

 

GUIATGES A CÀRREC DE

Elena Sixto, encara que no té formació en botànica, des de fa més de 15 anys s’ha iniciat en el reconeixement de les plantes, de la mà del guia Estve Padullés, amb qui ha compartit moltes sortides. Ha coordinat i cursat cursos de plantes silvestres, medicinals… i elabora ratafia. Actualment, és sòcia fundadora de l’Associació TerraViva dedicada al reconeixement del valor de la natura, les virtuts de les plantes medicinals i de la cultura agrària respectuosa amb l’entorn.

Marta Serra, educadora i terapeuta. Des de fa més de 15 anys que investiga i treballa amb plantes aromàtiques i de l’entorn usant-les com a materies primeres per a l’elavoració de cosmètica i preparats terapèutics. Formada en el camp de l’aromateràpia i l’espargiria. Creadora de la linia de cosmètica natural Coral i impulsora de la xarxa Terra Viva.

_

Es poden fer tallers d’una durada menor o major adaptant els continguts i/o aportant més o menys material teòric i pràctic. De manera que es poden valorar les necessitats que es requereixin en cada cas.

Si formes part d’alguna entitat o persona i estàs interessat en contractar algun dels nostres tallers divulgatius pots posar-te en contacte amb nosaltres i/o demanar pressupost escrivint-nos a l’apartat de contacte d’aquesta web. Moltes gràcies.