Tallers divulgatius

Com associació oferim els següents tallers per a escoles, fires o altres entitats:

TALLER 3h DE COSMÈTICA NATURAL

CONTINGUTS
-EXPLICACIÓ I POSADA EN COMÚ DE DIFERENTS TIPUS D’ELAVORATS COSMÈTICS NATURALS.
-RECONEIXEMENT DE LES PLANTES MÉS COMUNES I DE L’ENTORN QUE PODEM UTILITZAR.
-ELABORACIÓ PRÀCTICA D’UNA TINTURA, UNA MACERACIÓ EN OLI I UNA CREMA O UNGÜENT.

INFO ADDICIONAL
Es un tipus de taller per tots els públics, treballarem amb font de calor, si venen nens haurien d’assistir acompanyats.
Depenent de l’espai, pot assistir més o menys gent, però millor treballar amb un màxim de 15 persones, basicament per facilitar l’accés a la pràctica i als materials i una qüestió de qualitat i gaudir de l’experiència.
Al final de la jornada cadascú s’endurà els seus elavorats, una tintura, un oli macerat i una crema o ungüent.

GUIATGE A CÀRREC DE
Marta Serra, educadora i terapeuta. Des de fa més de 15 anys que investiga i treballa amb plantes aromàtiques i de l’entorn usant-les com a materies primeres per a l’elavoració de cosmètica i preparats terapèutics. Formada en el camp de l’aromateràpia i l’espargiria. Creadora de la linia de cosmètica natural Coral i impulsora de la xarxa Terra Viva.

TALLER-RUTA DE RECONEIXEMENT DE PLANTES

DESCRIPCIÓ DE L’ACTIVITAT
Es proposa de quedar a un punt de trobada i a partir d’aquí, s’inicia una caminada de màxim 2-3kms, d’unes 3,5h de durada per una ruta a preparar, a un entorn natural, en el qual s’aniràn explicant les diferents plantes, arbres i arbustos més interessants que es trobin en el camí, i s’explicaran les seves virtuts medicinals o màgiques, usos tradicionals, funció ecològica, estratègia de vida, etc… des d’un llenguatge planer i amè, a l’abast d’un públic ampli no iniciat.

PREPARACIÓ DE L’ACTIVITAT
Primerament, caldrà preparar la ruta, veure quins trams poden ser més interessants i valorar el punt de trobada, plantejar la ruta que sigui viable i bonica i interessant. Quasi bé, a tot arreu hi ha plantes, fins i tot, en molts pocs metres, és possible trobar gran varietat de plantes, però és interessant de cercar una bona ruta, i es recomana que sigui circular, anar i tornar per llocs diferents.

Dies previs a l’activitat, s’organitza la ruta per tal de veure les plantes que hi podem trobar, i poder preparar bé la sortida, de manera, que sigue ben interessant i aprofitosa pel grup que la faci.

Es recomana que el grup no superi les 15-20 persones. Obert a totes les edats, menors cal que vinguin acompanyats.

GUIATGE A CÀRREC DE
Elena Sixto, encara que no té formació en botànica, des de fa més de 15 anys s’ha iniciat en el reconeixement de les plantes, de la mà del guia Estve Padullés, amb qui ha compartit moltes sortides. Ha coordinat i cursat cursos de plantes silvestres, medicinals… i elabora ratafia. Actualment, és sòcia fundadora de l’Associació TerraViva dedicada al reconeixement del valor de la natura, les virtuts de les plantes medicinals i de la cultura agrària respectuosa amb l’entorn.

_

Es poden fer tallers d’una durada menor o major adaptant els continguts i/o aportant més o menys material teòric i pràctic. De manera que es poden valorar les necessitats que es requereixin en cada cas.

Si formes part d’alguna entitat o persona i estàs interessat en contractar algun dels nostres tallers divulgatius pots posar-te en contacte amb nosaltres i/o demanar pressupost escrivint-nos a l’apartat de contacte d’aquesta web. Moltes gràcies.