Alimentació alcalina i saludable

El més important és tenir una vida i una dieta saludable, tenint en compte que la base de la digestió, absorció i eliminació dels aliments sempre és mastegar molt bé.
Apropar-se el màxim possible a una alimentació natural, ecològica i estacional.
Per suposat una dieta alcalina , ja que el PH àcid del nostre organisme és un brou de cultiu de moltes malalties.
– Evitar o treure de la nostra dieta, Sucres i tot el que es transformi en glucosa ràpida ( les cèl · lules canceroses s’alimenten bàsicament dels pics de glucosa), com a substitut i edulcorant natural es pot usar la Stevia .
– Evitar, Lactis, en el cas de voler prendre alguna llet, prendre’n de vegetal (espelta, civada, arròs, ametlla), les quals seria millor bullir-les i que no tinguessin sucre o algun edulcorant artificial afegit, si algun dia es vol fer una excepció, una mica de formatge, iogurt de cabra, mató i per descomptat, el més natural possible.
– Evitar, Farines refinades, pans, pasta… I sinó, tots aquests aliments millor integrals ja que ténen una transformació de glucosa més lenta.
– Evitar, Carns vermelles, en el cas de voler menjar una mica de carn de tant en tant, optar per la carn blanca, treient la pell i el greix (gall d’indi, pollastre o conill). Si es menja peix, preferiblement peix blau petit i blanc (no contenen tants components contaminants com els més grans).
Com a màxim prendre de 4 a 5 racions de proteïna animal a la setmana , la resta de proteïna sempre és millor la vegetal.
– La base de l’alimentació alcalina són les fruites i les verdures, gairebé totes són alcalines, i com més crues millor.
– Una manera d’alcalinitzar begudes, fruites i plats cuinats és deixar-les en remull o cuinar els plats amb fulles de col. Una altra opció seria afegir una mica de bicarbonat de sodi.
– Cuinar sense sal o poca o substituir part de l’aigua per aigua de mar , que a més de tenir un Ph alcalí és remineralitzant , per assaonar poden utilitzar-se diferents espècies .
Cereals més recomanables: arròs, quinoa, amarant, mill, blat sarraí, entre d’altres, és aconsellable prendre gluten de blat en poques quantitats i millor de kamut, espelta o sègol .
Sopar suau i unes hores abans d’anar a dormir .
– Aclariments diverses per a una bona alimentació :
Fregits : de forma moderada , fregir amb oli d’oliva .
Proteïnes : Germinats , fruits secs , algues ( ex. espirulina o Chlorella ) ; ortiga , ous (de forma moderada ) llegums ( amb moderació , deixar-los en remull un dia amb el suc d’una llimona espremuda o una culleradeta de vinagre de poma per extreure l’àcid fític que absorbeixen els minerals , llençar l’aigua del remull . Quan els bullim afegir també suc de llimona o vinagre de poma i si es vol alcalinitzar afegir unes fulles de col . ( Azukis és una de les llegums més bones )
Complements alimentaris :
Llevat de cervesa ; germen de blat; fongs com el reishi , maitake , shitake ( en cas de candidiasi no prendre ) pol · len , lecitina de soja , lli , extracte de escaiola , chia , gelea reial ( en cas d’estar baix de defenses )

Aliments destacables :
Espirulina , chroella , maca , quinoa , moringa , etc
Substituir el vinagre de vi per espècies ( orenga , alfàbrega … ) o vinagre de poma , arròs o tamari
Una altra forma d’ajudar al nostre cos en aquest reequilibri necessari per afrontar la malaltia , és prendre una mica d’aigua de mar o sèrum Quinton . ( El sèrum Quinton costa a no menys de 80 euros el litre i l’aigua de mar és gratuïta ) . L’aigua de mar està constituïda amb els mateixos minerals que la nostra sang quan està en equilibri i hauria de ser alcalina . Prendre 100 a 200 cm cúbics al dia , començant sempre per petites dosis . Una manera fàcil de prendre seria fer una beguda isotònica ( 3 parts d’aigua dolça o infusió per 1 part d’aigua de mar ) . Si es pren tèbia és més agradable .
Quan hi ha tumors , es recomana prendre aigua de mar o cuinar amb ella eliminant la sal comuna ( clorur sòdic )
Aigua , element bàsic sense el qual les nostres funcions vitals no funcionen correctament , s’ha de procurar mantenir un nivell òptim en l’organisme .
És recomanable la ingesta de fruites i verdures crues ja que són una bona forma d’introduir aigua d’alta qualitat . Si es mengen abundants aliments crus o en sopes , bevent 0,5 l a 1litre d’aigua al dia és suficient, si es mengen aliments forts hem de prendre 2 litres d’aigua diaris . És important beure abans dels àpats o passada la digestió perquè no es barregi amb els aliments i la dificulti . No beure de cop perquè el cos la assimili millor . Si prenem plantes medicinals i el cos no té prou aigua o el ronyó i el fetge estan bruts , la planta medicinal no absorbirà correctament .
La qualitat de l’ aigua , igual que els aliments , és important , si mengem o bevem aliments i begudes contaminades repercuteix en el nostre organisme , per això recomanem beure aigua filtrada per osmosi , carboni o qualsevol filtre que elimini els tòxics . Quan apliquem osmosi l’aigua queda una mica àcida però podem alcalinizarla afegint bicarbonat , aigua de mar o llimona ( la llimona és un àcid però només es metabolitzen les seves sals tornant alcalí )
Les aigües de font són les més saludables sempre que no continguin tòxics .
L’aigua embotellada passa per llargs períodes d’emmagatzematge que degrada les ampolles de plàstic i disminueix el poder energètic ja que si l’aigua no circula s’anul seva energia , per això , un filtre a casa és una bona solució .
Els estudis del Doctor Masaru Emoto , demostren que el nostre estat psicològic pot canviar la fórmula molecular de l’aigua , constatant que qualsevol aigua o menjar pot ser curativa si li posem el nostre amor .
Aliments feliços :
Per ajudar en els estats de tristesa , cansament , i depressió és aconsellable prioritzar el consum de verdures i fruites de temporada . Citarem alguns que la ciència i la tradició avalen que ens ajuden a pujar l’estat d’ànim ; civada , sègol , cereals integrals , xocolata negra , llenties , alvocat , ou , espinacs , enciam , pebrot vermell , nous, kiwi , pinya , plàtan , picant …
És important l’actitud a l’hora de canviar un règim , prendre alguna medicina o fer un dejuni . Científicament , està demostrat que si mengem o prenem qualsevol medicina en confiança , tranquil · litat i benestar , el nostre organisme transforma en alcalí el que puguem ingerir d’àcid . Si afrontem alguns d’aquests canvis per obligació , amb desconfiança , en malestar , l’organisme li és difícil desintoxicar , fins i tot podria arribar a acidificar un aliment o medicina alcalina . L’actitud és la clau per a tot . En l’apartat d’emocions podreu aprofundir una mica més.
En el cas de trobar aquests productes a un preu elevat, comprar en grup a distribuïdors o informar-se en cooperativa de consum de la vostra zona .

 

extret de dolcarevolucio.cat

Un pensament a “Alimentació alcalina i saludable

 1. Moltíssimes gràcies per els vostres consells !
  He començat un tractament de quimioteràpia , completada 1º tanda de 3 dies sensa cap efecte secundari , i amb 7 dies si afegeix radioteràpia , encara no se periodicitat ni durada .
  Estic absolutament decidida a carregarme aquest àlien que s´ha instal·lat recentment en un pulmó meu i apart el que pugui fer la medecina oficial , jo faré la resta .
  Fare 80 anys i encara tinc moltes coses per dir per fer i per veure !
  M’han parlat de la dieta alcalina i el vostre resum m’ha agradat molt , sintetitzat i fàcil .
  Moltes gràcies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *