Indicacions i dosificacions d’ús de les plantes medicinals

INDICACIONS GENERALS PER A L’ÚS TERAPÈUTIC DE LES PLANTES MEDICINALS

INFUSIONS

Una cullerada de postres (no de cafè) per 1/4 de litre d’aigua (aprox. Un got de infusió), en el cas de ser un litre seria una cullerada sopera o 4 de postres, hi ha alguna que has de seguir instruccions específiques.

És aconsellable fer dues infusions al dia, una al matí en dejú i una altra a la nit, 30-45 minuts abans de sopar que l’estómac està més buit i pot assimilar millor per ser més efectiu.

Per fer infusions de planta seca no s’ha de deixar bullir l’herba, quan l’aigua agafi el punt d’ebullició, tancar el foc i deixar escaldar l’herba durant 10 minuts, si no hi ha cap instrucció més.

Consultar tractament específic de les plantes, ja que en alguns casos cal seguir instrucions concretes.

BANYS DE COS, DE SEIENT I PEDILUVIS

Macerar les plantes amb aigua de 8 a 10h, per exemple durant la nit. El dia següent escalfar l’aigua amb les herbes i afegir a l’aigua del bany. La mateixa herba es pot usar un parell de vegades més. La durada del bany serà de 20 min.

Banys de cos: 240gr x 10l – Es recomana no cobrir la zona del cor. En sortir embolicar amb una tovallola i reposar durant una hora. Fer-ho durant tres dies.

Banys de seient: 120gr x 5l – L’aigua del bany només ha cobrir fins els ronyons.

Pediluvis: 50gr x 2l – Cobrir els peus fins al turmell mentre l’aigua estigui calenta.

CATAPLASMAS

Coure les herbes al vapor, embolicar-les toves i calentes en un drap i aplicar a la zona afectada prèviament sucada amb crema hidratant.
En tots els casos es recomana interrompre el tractament una setmana al mes fins solucionar la malaltia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *