L’Horta que Brota

Després de molts dies sense dir res, reengeguem temporada 2017-2018 amb molta alegria, contentes de sentir-nos més fortes i enfocades en el propòsit que ens mou a Terra Viva i aportant noves mirades a una plataforma cada dia més ferma.

Mica en mica els petits grans projectes que acompanyem des de Terra Viva van creixent i esdevenint una realitat, van agafant forma les idees visionaries i aquestes van transformant-se en nous cultius i espais de treball. Avui, ens fa especial il·lusió dedicar aquest post per presentar-vos un dels projectes en marxa, L’Horta que Brota.

L’Horta que Brota és un projecte d’agricultura ecològica que neix amb la intenció de crear noves alternatives al sistema vigent de producció i consum. A través de l’alimentació saludable des de l’Horta que Brota, volem recuperar la consciència amb el medi ambient, apropar les persones a la terra, i alhora recuperar també els vincles essencials amb la vida. Noves formes de relació amb l’entorn, on la sostenibilitat sigui un valor permanent.

El projecte és encapcelat per dues persones que de manera autogestionada li dónen vida, ells son la Mireia i el Max.

Ells mateixos defineixen així el projecte:

“L’Horta brota………..de la Terra
                            …..Alegria
                            …..Ritme
                            …..Respecte
                           ……Confiança
                             ….Compromís
                             …..Passió
                             …..Poesia
                            ……Amor
L’Horta que Brota……es Vida!”

L’Horta que Brota es sitúa a la barriada de Viladordis al terme muncipal de Manresa, serveixen a cooperatives de consum i projectes que es mouen amb ànim de generar punts de venda de consum responsable i conscient, posant per davant els paràmetres de cultiu ecològic i de proximitat. Evidentment, el projecte també es un nou element a Terra Viva, oferint la possibilitat a particulars de comprar verdura a peu d’hort.

Aquests mesos de setembre i octubre han estat intensos per el projecte, preparant el terreny i iniciant el període de plantació de varietats d’hivern en una antiga zona de cultiu de cereal.

“Poc a poc anirem retornant l’horta de regadiu obrint pas nous brots d’esperança deixant enrera un espai mantingut pel cultiu de cereal” diu la Mireia.

Diferents dies de voluntariat han permès ordenar espais i gestionar les plantacions, des d’aquí agraïm eternament a tots els que heu vingut a donar el vostre suport i humil dedicació, gràcies per confiar també en el nostre propòsit, gràcies per fer-ho posible i ser part del somni col·lectiu de fer un món millor.

Des de Terra Viva, som conscients que aquests nous pasos estan donant més solidesa a la nostra plataforma de suport. Ens sentim amb molta il·lusió per aquests nous passos endevant i poder donar validesa a aquest bonic projecte a tants nivells.

Ens fa molt felices veure com els petits propòsits prenen forma en una esfera de realitat i feina diària, ens sentim molt agraïdes amb els responsables de L’Horta que Brota per la seva confiança en plantar aquesta llavor i cuidar-la amb tant d’esforç i ganes. Felicitats!!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *