Se’n cou alguna…

Tardor, temps de posar ordre de l’explosió estiuenca, calmar i atendre el moviment, el canvi. Ha passat l’octubre com un llampec, i alhora l’hem sentit llarg i intens. Molta feina, recomençar amb nous horaris, demandes i situacions que ens porten de camí a la transformació. Algo s’està cultivant i necessita la nostra atenció.

Aquest mes hem aprofitat el bo per remuntar la plantació d’espígol, i renovar amb noves plantes els espais de les que no han sobreviscut. És tornar a posar intenció, seguir direcció endevant, amb calma i confiança. I no ens podem queixar de les visites de fauna salvatge que hem tingut en alguns moments.

dsc_0612

Mantis religiosa en la plantació d’espígol.

El fred que comença a fer als vespres ja ha espantat algunes herbes i ens ha ajudat a tenir el terra més net i clar.

dsc_0605dsc_0604

Altre feina que ens ha donat aquest mes, és la collita de codony d’alguns dels nostres fruiters. Des d’all i oli de codony fins a l’èpic, dolç i preuat codonyat que ens ha omplert el paladar en aquests dies de castanyada.

collage-1477249017611

Amb el canvi de temperatura i clima, ja es percep com algunes plantes acaben cicles de floració, de generar llavor, moltes han reduit la seva expressió a la mata principal i arran de terra, contenint la base, el centre, on rau la vida. Altres però, es mostren esplèndides com les calèndules que els agrada florir en la fresca i donar alegría amb el seu taronja lluent.

Les nostres aloes també gaudeixen ara de l’escalfor del sol sense haver de fer-se valentes sota el sol punyent d’estiu, i gaudeixen més de la calor moderada que ens està donant aquesta època transitòria.

dsc_0602dsc_0603

Anant cap endins, com fa la natura en aquesta estació, ens aliniem amb la nostra pròpia energia creativa, és hora de fer feina interna, de, des de la calma, enfocar els nous objectius, encarar feines amb serenor i claredat, ara que ens han pres una hora de llum solar, ens toca encendre el nostre sol intern, posar llum a la base, al centre, i crear vora al foc, compartir i escoltar-nos. Amb aquest fer, Terra viva està conformant un nou equip, amb noves idees, propostes inspiradores, però sobretot amb noves possibilitats de creixement.

Ens fa molt feliçes i ens dóna molt bona energia aquesta transformació interna que estem començant. Així que arribi el moment us en donarem més nostícies, però aquí… se’n cou alguna!

A dia d’avui hi han varies persones que ens heu mostrat interès en participar d’alguna manera del projecte, per això, aprofitem per avisar per aquí que a partir del dia 15 de novembre, cada dimarts al matí de 11h a 14h l’entrada als horts queda oberta a qui vulgui venir a donar un cop de mà de manera voluntària. Hi han tot tipus de feines, i per tots els gustos, des de la construcció d’un hivernacle, fins a la recol·lecció o catalogació de llavors, feina vasta i feina de detall. Si tens interès en venir, et demanem confirmació a ser possible, mitjançant el correu electronic a info@terraviva.cat o bé un whatsapp o trucada al telèfon 600 72 65 73.

Ens veiem aviat,

feliç novembre a totes!

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *