Bon dia a tots i feliç estiu!
Per Casassaies aquest juny que ens va regalar uns primers dies de pluja, ara, bo i acabant-lo ens està aterroritzant amb una calor que no deixa viure a partir de mig matí. Doncs les feines de l’hort i al camp s’han reduït a les primeres hores del matí i ultimes del vespre, quan es pot estar més fresquet.
Tenim cols, enciams i pastanagues creixent, mongeteres i tomaqueres que van guanyant alçada i força, i el més interessant, una nova zona d’ombreig que guarda de la llum i la calor intensa els planters que encara s’atreveixen a treure el cap.
Aprofitem algunes plantetes del jardí medicinal per elaborar olis vegetals i cosmètics, a la foto veureu, oli de calèndula, repel·lent de mosquits i oli per als cabells a base d’oli d’ametlles i lavanda (més info coralaroma.cat)
Després del solstici d’estiu s’inicia un nou cicle, sembla que arriba un moment d’expansió i nous moments, és el moment perque alguns processos es tanquin i d’altres s’obrin, i prque allò que resta en transit vagi definint-se i posicionant-se, podriem dir que en aquests casos, l’expansió és cap endins, ajudant a donar forma a l’essència. Així és com ho vivim a Terra Viva, que està experimentant les noves receptes de formatges de llavors amb herbes, els bombons de cacau i coco que freds de la nevera són una delicia, i l increíble beguda de la kombucha.
Pels qui no sabeu què es la kombucha us en farem 5 cèntims:
La Kombucha és una beguda fermentada a través d’un fong. Prové del Japó i la Xina, on s’utilitzava fa milers d’anys com a beguda amb propietats curatives i estimulants. Avui en ja es descriuen nombroses propietats d’aquesta beguda que s’elavora amb tè i sucre o mel i altres plantes que li poden aportar sabors diferents, entre les més interessants en destaquem:
- normalitza el trànsit intestinal
- regula la flora intestinal
- té efectes antivírics i antibacterians
- és immunoestmulant
- desintoxica l’organisme
- redueix el nivell de colesterol
- equilibra l’acidesa del cos
- millora la digestió de les proteïnes
- estimula la circulació
- facilita l’absorció de minerals
- activa les funcions del pàncrees i equilibra la glucososa sanguínia
- millora el rendiment de l’oxígen de las cel·lules
- augmenta el benestar i la capacitat física, sobretot dels esportistes (elimina les agulletes)
- elimina mal de cap i dolors articulars i/o reumàtics
En definitiva la Kombucha és una beguda probiótica i isotònica, una font de benestar inmillorable que ja podeu tenir a les vostres mans, només ens ho heu de demanar. Elaborem setmanalment ampolles de 750 ml (3/4 de litre).
Ben fresqueta és una companya espectacular per aquests dies de calor!
Doncs… això és tot fins a dia d’avui, esperem que gaudiu de l’estiu i d’aquest post.
Salut!!!
Gràcies per compartir els sabors, colors i valors de la natura.
Molt interessant la beguda, com la podem tastar?
Ens podeu fer encàrrec i la tenim la setmana següent, podeu contactar via email terraviva@irehom.org o via telèfon 600726573 (tenim whatsap). Ara mateix tenim Kombucha amb hibiscus o bé amb sàlvia. Nosaltres som al costat de Manresa, si en voleu, l’haurieu de venir a recollir, no tenim possibilitat d’enviar liquids.
Ens podeu fer encàrrec i la tenim la setmana següent, podeu contactar via email terraviva@irehom.org o via telèfon 600726573 (tenim whatsap). Ara mateix tenim Kombucha amb hibiscus o bé amb sàlvia. Nosaltres som al costat de Manresa, si en voleu, l’haurieu de venir a recollir, no tenim possibilitat d’enviar liquids.
Retroenllaç: Ja tenim kombucha amb sàlvia de l’hort!! | Terra Viva - Irehom
Retroenllaç: Aliments alimentant… | Terra Viva - Irehom