Feliç primavera!

Hola de nou, ja fa temps que no diem res, doncs el març ha estat un mes intens, amb poques estones per dedicar a l’escriptura, amb molta feina de planificació i ordenar idees i continguts pel nou cicle que està començant.

Si que ens sentim alegres per una nova primavera més que comença, tot i que el clima càlid que hem tingut aquest hivern no ajuda a percebre l’energia de canvi. Nosaltres encara estem païnt l’hivern, en feina interna i aprenent a fluir de l’energia astrològica, que com bé sabeu, és una gran aliada en el món de l’agricultura.

Al març hem tingut dos eclipsis, un de sol i un altre de lluna, aspectes que han remogut l’energia en el signe peixos, l’aigua, les emocions, el caos vers l’ordre i el món abstracte de les sensacions. Potser per això, ha estat un mes de deixar-nos sentir sense moure gaire més a l’exterior, ja que per dins ja es movia prou. L’eclipsi de lluna al signe de balança ens aportava una revisió interna a les relacions que establim en general. Com a projecte, Terra Viva ha començat amb les feines al camp i això ha generat noves interrelacions amb l’entorn, els espais que ocupa i les noves sinergies humanes amb qui compartim espai.

Ens hem dedicat a la neteja de l’entorn, ajudant en feines no tant propies de Terra Viva, però si del nou espai on cooperen un projecte familiar, i el nostre. Hem treballat en fer una entrada nova a l’hort per on pugui accedir el camió que ens porta els fems, hem passat mutucultor per algunes feixes d’horta i hem visualitzat el nou espai i hem anat creant mapes de planificació de les plantacions, considerant els accessos d’aigua d’acord amb les necessitats de les plantes i fent una llista provisional de les plantes que sembrarem a la propera lluna descendent.

Feina de projecció, d’estructura i de gestió necessaria, que ens obliga estar inmersos en un caminar lent i dedicat per un futur més clarivident i amb una base sòlida. Estem on hem d’estar per fer allò que volem fer, definitivament és una frase que ens repetim i que serveix per qualsevol aspecte o moment de la vida en que toca treballar més en les coses que ens costen o considerem dificultats.

Recordant la frase de l’últim post “no hay que llenar vacíos, hay que habitar espacios” ens adonem que és això el que estem fent. El fet de compartir l’espai ens ha obert noves possibilitats i facilitats per treballar i compartir visions, gràcies al treball en equip, Terra Viva creix ja en el sentit coherent pel qual existeix, per crear sinergies, relacions i esdevenir un espai d’experiències i compartirs. I això ens fa molt contents!

Els propers dies estarem preparant la terra i abonant el terreny, treballant amb les bases, d’on en pot nèixer la llavor que amb tant d’amor hem plantat. Aprofitant l’impuls d’abril, mes del signe astrològic Aries, signe de foc, energia i calor, energia que impulsa i fa anar endevant. Que així sigui.

Us desitjem una primavera a totes i tots!

DSC_0062

Volíem compartir-vos el groc d’aquest camp de colza sota el Collbaix que inspira primavera.

DSC_0010

Feines al camp, removent compost i palla per “muixing”.

DSC_0009_1

Zona de plantació d’aromàtiques.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *