El dia a dia d’una acció local, petita i compromesa

La primavera se’ns llança al damunt, ja estem a la meitat d’aquesta estació i milers de flors ens indiquen que la primavera avança rapidament, primer fuixardes, violes i farigoles.. seguits dels blauets i les orquidees salvatges als boscos del Bages, els rosers farcits, i a primers de maig els saücs ja ens impressionen amb les seves flors blanques i ofanoses, sembla que per ajudar-nos a curar també els primers refredats.

fuixarda, potent laxant.

recol·lecció silvestre de farigola

L’aigua que corre, que nodreix el verd i ilumina els sembrats, el sol de primavera, les hores que allarguen la llum del dia, tot plegat fan d’aquesta època, una convinació encisadora, de contrastos, i variabilitats benvingudes. Fins i incis de cicle, canvis interns i externs, revisions i noves perspectives ens acomapnyen en moments de definició en les causes que ens contenen. Idees que es consoliden, compromisos que es renoven, propostes que s’inicien i projectes que neixen.

Estem vivint un temps de canvi, transitoriament enrriquidor, enfocant la visió i alhora manifestant-la en el present.

Terra Viva es conforma cada dia més ferma, sòlida i alhora flexible. Mica en mica va esdevenint la nova xarxa de relacions i sinergia entre projectes agermanats per la visió de “reivindicar una terra viva que sustenti una vida més saludable a tots els habitants del planeta a partir de l’acció local, petita i compromesa” amb la cura i l’optimització de la Natura, escoltant els propis processos orgànics dels diferents projectes als que dóna suport.

S’inicia una nova versió de Terra Viva amb la creació d’un nou hort a la zona de Viladordis, promocionant un nou cultiu d’hortalisses i donant possibilitat a més espais de producció de plantes aromàtiques i medicinals.

Avui estem de celebració, i es que la nostra primera plantació de lavanda compleix 1 any de vida! Sembla que el cultiu ha arrelat bé, i aquest any ja tenim unes joves lavandes més alegres i presents a la vista, és un plaer sentir que l’esforç dóna resultats, tot i que aquests tardin en arribar.

Per altra banda sembla que hem trobat una formula per aprofitar la brancada de l’última pode de les oliveres, basant-nos amb un mètode de permacultura anomenat “swales” que sembla ser tant útil per cultius de secà com a  un senzill sistema de retenció de l’aigua.

Nomes afegir una qüestió important, aquest mes enfoquem bona part de les nostres intencions en donar suport a Josep Pàmies, en el judici que es celebrarà el proper 25 de maig a Lleida a consequência de la seva lluita imparable a favor del cultiu de plantes medicinals, especialment, en aquest cas, al cultiu del cannabis, suposat delicte pel qual Josep està acusat. A continuació us deixem la informació perque els que us volgueu unir a donar suport al Josep, pogueu fer-ho:

El pròxim 25 de maig, se celebrara el judici contra Josep Pàmies, acusat d’un delicte contra la Salut Pública per cultivar marihuana per a ús terapèutic, on la fiscalia demanarà una pena de dos anys de presó i 16.000 € de multa.

Davant de la injusta denuncia i la desproporcionada pena que se li demana, des de la Dolça Revolució exigim l’absolució, i ho volem expresar durant el judici, al seu costat. Així  doncs convoquem a dos actes de solidaritat:

1r. – Assistir el 25 de maig, dia del judici, a les 9′ 15h (el judici està previst a les 9′ 45h.) davant del Jutjat de lo Penal núm. 2 de Lleida, al C/ Canyeret, 3-5 per a donar el nostre recolzament al Josep.

2n. – Animar, a qui ho desitgi, a cultivar una planta de marihuana i oferir-la gratuïtament a persones que la necessitin, per a resoldre problemes de salut que, d’altra manera, són de difícil solució: Càncer, Epilèpsia, Esclerosi Múltiple, Parkinson, Artrosi, Artritis, Fibromiàlgia, etc. Des de la Dolça Revolució ens oferim per a posar en contacte als cultivadors amb qui la necessiti, donant-se d’alta, uns i altres, en un cens que coordinarem des de l’Associació. Els interessats us podeu dirigir a info@dolcarevolucio.cat

També duem a terme una recollida de donacions per tal de cobrir les despeses judicials derivades d’aquesta denúncia. Aquestes aportacions voluntàries o donacions, es poden ingressar al següent compte de l’Associació, fent constar, com a concepte, el nom i cognoms:

ENTITAT: FIARE BANCA ÈTICA

CODI DE COPMTE (IBAN):
ES72-1550-0001-24-0001501220
BIC O SWIF: ETICES21XXX
BENEFICIARI: DOLÇA REVOLUCIÓ

Per a donacions mitjançant targeta de crèdit, podeu fer-la en

aquest enllaç

 

Que acabeu de passar una feliç primavera, nosaltres eguim feinejant en la nostra missió interna per la manifestació externa.

Fins ben aviat!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *