Agost aquàtic, florit i experimental

DSC_1147-2IMG_20150822_122912

Bon dia d’agost, com esteu? de vacances?

Nosaltres estem passant un bon estiu, tot i la calor extrema del juliol, l’agost ens està cuidant amb ràfegues de pluja refrescant que fins i tot ens fa posar el jersei a la nit.

Us obsequiem amb algunes fotos del que ara es cou per l’hort…

La bassa sobreviu al sol gràcies a la proliferació d’algues que ajuden a oxigenar l’aigua i a depurar-la, peixets i granotes gaudeixen de l’estanc i ens fan el favor de menjar-se els mosquits i les seves larves.  Les granotes menys porugues treuen el cap de l’aigua assegurant-se que a fora, tot està en ordre.

Les flors i enrredaderes plantades al voltant de la balla ja comencen a florir amb més força i a donar color als laterals de l’hort.

DSC_1140

I el que us volem comapartir també és una nova tècnica de cultiu que estem experimentant, que són els llits vegetals elevats per al cultiu d’hortalises. La idea és fer un llit de terra elevat gràcies a la base de branques  i troncs en descomposició. Aquest fet fa que aquests llits estiguin plens de matèria orgànica i nutrients. I permeten el bon drenatge de la terra, dotant-la d’esponjositat i oxigen perque absorbeixi millor l’aigua i les arrels puguin créixer millor.  A sota en teniu l’exemple.

DSC_1139-2
Per avui res més, esperem que acabeu de passar un bon estiu i gaudiu de les vacances aquells que les teniu!

SALUT I BONS ALIMENTS!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *