Fem xarxa, cuidem la terra

Les darreres setmanes han estat plenes d’activitat a Terra Viva. Talment com la primavera ens mostra tot el potencial de la vida, a la finca de La Travessa, un dels principals espais que gestionem des de la Xarxa, la vida vessa.

Els qui heu anat seguint les activitats de la Xarxa, ja sabreu que s’hi han fet certes intervencions al llarg del temps per tal de recuperar la finca com a espai de cultiu així com de gaudi. Aquest any, després del repòs posterior a la collita d’olives, vam iniciar les tasques de manteniment amb una magnífica jornada formativa: el taller de poda respectuosa amb en Tomàs Llop.

I és d’ençà d’aquella preciosa jornada que s’ha generat una dinàmica molt especial al voltant de la finca. I al voltant de la feina. Un munt de feina per fer! El dia del taller, des de la Xarxa vam oferir a les persones que van participar, dedicar la tarda a practicar la poda respectuosa a la finca de manera que oferíem l’oportunitat d’integrar la basta teoria del taller i, a la vegada, les persones voluntàries feieu un cop de mà amb la gestió del cultiu.

I llavors es va fer la primavera, la màgia. L’empenta, les ganes d’aprendre, de compartir, de xalar, de cada un dels que hi érem, es van sumar i vam allargar la jornada fins que el sol va començar a baixar. Tot i així va quedar molta feina per fer i amb la mateixa il·lusió que teníem en podar la primera olivera, ens vam engrescar a seguir fent equip per a podar cada una de les oliveres.

És així com va néixer el grup de voluntaris de Terra Viva. Un grup d’il·lusionats que ens hem seguit trobant amb regularitat fins que hem tingut acabada tota la feina derivada de la poda de les oliveres. És una feinada enorme, impossible de fer amb la força individual, calia el grup.

I és que de tasques àrdues però necessàries sempre n’hi ha hagut. I, malgrat que en general ens hem acostumat a acomplir objectius individuals amb recursos propis, està clar que hi ha solucions que només es troben en la suma, en la xarxa. A Terra Viva volem ser xarxa i ens fascina que des de l’espontaneïtat i les ganes d’implicar-se (amb la Terra) s’hagi generat aquest grup.

És més, volem convidar a tots els socis i sòcies, amics i amigues que vulgueu venir a treure el cap i així mantenir aquesta llavor viva. Tothom és benvingut i estem segures que cadascu de vosaltres té alguna cosa a aportar: energia, idees, empenta, preguntes, motivació…

Ens trobem cada 15 dies, els dilluns. Podeu contactar amb nosaltres via email o al telèfon 657 05 69 36 per a estar al cas de les convocatòries i us informarem de les tasques que anem proposant, segons el que demani la terra.

Ens veiem fent xarxa!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *