Començem nou curs, i nova cara!

Hola a tots! Com ha anat l’estiu? a nosaltres molt bé, tant que l’hort i les plujes ens han tingut ben entretinguts collint tomàquets, monjetes, carbassons, remolatxes  i pebrots de tota mena. La frondositat i la verdor que hem tingut tot l’estiu, és un reflex de l’aigua sana i nodrida que ens ha caigut del cel, i mai millor dit! Quasibé no veiem els camins que dibuixen els parterres de l’hort, les carbasseres  vénen carregades i formoses i les seves mates han anat envadint les zones de pas.

IMG-20140807-WA0002    IMG-20140807-WA0004

IMG-20140807-WA0007

Ara però, sembla que la tardor comença a mostrar-se, si més no el cicle de les plantes ens ho deixa entreveure, i les carbasseres van perdent mata i van apareixent els fruits que fins ara restaven amagats sota d’elles. Algunes flors ja han marcit, d’altres estan a plena vida, com les crestes de gall que han guanyat terreny al magenta de les cosmos, i els girasols ja han deixat la llavor, de la qual en podem fer una llet boníssima, guardar-les per fer una bona plantada l’any vinent i afegir-les al nostre banc de llavors, que estem molt contents perque cada vegada és més complet.

Però ara sí… us explicarem de que va això de la “nova cara”… com alguns ja sabeu, Irehom és el projecte que dóna espai a la Dolça Revolució Manresa i té la seva sèu a la finca de Can Casassaies, a les rodalies del Parc Natural de Montserrat, entre Manresa i el Bruc. Des d’allà, impulsem iniciatives per col·laborar en la transformació d’una consciència col·lectiva per desenvolupar noves formes de sentir, ser i actuar, amb un nou i renovat saber, essent més respectuosos amb el medi que ens envolta, entre i amb nosaltres mateixos.

Des d’aquesta intenció, Irehom, institut de recerca holística, pretén estudiar i experimentar els fenòmens que cada àmbit que ens concerneix com a èssers, ens desvetlla i ens fa sentir més integrats al món que vivim, i ens recorda quina és la nostra tasca per ser ents actives i integrades en un tot, el qual ens acull, ens defineix i avui en dia ens necessita, com és la naturalesa i l’activitat que en ella i d’ella se’n desprén amb la nostra interacció. La terra ens dóna, i nosaltres què li donem a ella? D’aquí parteix la premissa d’on neixen molts dels moviments de Phorc, comissió interna d’Irehom encarregada de la gestió forestal i de l’entorn, tenint en comte l’entorn com un aspecte que forma part d’un tot en tots els nivells, ecosistemes que comencen a les herbes de la porta de casa, que segueixen en una gestió d’un hort, del bosc que l’envolta, de les finques veïnes, les comunitats,  societats, països, continents i no acaben ni tan sols en el sí de la nostra humanitat, entrant en un sense-fí de influencies i comportaments sempre lligats entre sí, interrelacionats i que tenen efectes els uns sobre els altres.

DSC_0561~2

I aleshores, és quan neix Terra Viva, una consolidació de tot plegat per impregnar-ho en la matèria, la que ens alimenta i ens sana. Terra Viva és el resultat de la intenció de voler portar aquesta consciència global al producte, comptant amb els propis recursos i sense separar-los de l’essència natural que són i que ténen, contemplant-los i reconeixent-los com a part d’un ecosistema major que els i ens empara.

Logo_terraviva_OK

Així, Terra Viva sosté el treball en l’àmbit de les plantes medicinals, que fins ara portem fent també com a punt de distribució de l’associació Dolça Revolució, i que cada vegada prèn més força pròpia, permetent-nos també tenir una autonomia i esdevenir així, un punt ja no només de recepció, sinó també d’ emisió del treball de l’associació, així com també d’un producte amb un registre propi i únic que ens defineix. De la mateixa manera, els productes del nostre hort, així com altres fruites i aliments són els que dónen a Terra Viva la presència del treball amb l’aliment, servint-se del concepte de l’alimentació viva. Per altra banda comptem amb les possibilitats de sembra dels camps annexos a la nostra finca, des de fa ja uns anys reactivats i des de fa dues temporades cultivats amb espelta, aportant-nos la oportunitat d’experimentar amb el grà i els seus derivats, com la llet vegetal i la farina integral que ens ha fet reactivar el forn de llenya, i poder elavorar el nostre propi pa.

Per això ens els propers mesos veureu com aquesta web va transformant-se, d’entrada amb un nou domini i adreça web www.terraviva.cat on podreu veure les diferents parts que componen el projecte, ara com ara podeu contemplar la nova cara que tenim i que ens representa i que encapçala la web, però això només és el començament, no només d’una nova imatge,  sinó d’una nova energia i vibració d’unió, respecte, consciència, amor i bona intenció que també impregna els nostres productes.

Gràcies per seguir-nos i donar-nos tant de suport amb la vostra presència!

Que aquest nou curs ens porti el millor de cadascú!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *