L’Hort de la Bonherba

L’hort de la Bonherba és un projecte d’honestedat amb la terra, un espai d’aprenentatge per a experimentar amb el cultiu d’horta des d’un punt de vista sincer i serè, sense les pressions que poden comportar un un projecte laboral, però amb el compromís de generar i impulsar reptes en innovació de formats i models d’aprenentatge i convivència a l’hora de gestionar un hort.

Es troba situat a la zona oest de la ciutat de Manresa, ha experimentat en tasques de sembra i cultiu de diferents varietats per apropar-se a ser un hort visitable per escoles i tota persona interessada a coneixer el món de l’horta i tocar aquest món.

El gestiona l’Elena, ella considera que es cultivi el que es cultivi i creixi el que creixi, el concepte de les males herbes no se’l creu, donant a entendre que tota planta es bona en aquest món i obrint una escletxa en el món de la producció en massa en que es mata tot el que no sigui voluntariament cultivat.

L’hort de la Bonherba honora la idea de que la natura s’autorregula i les plantes teixeixen les seves propies relacions i associacions per el benefici mutu i de la vida del sòl i que només hem de poder observar-ho per aprendre’n. Sovint menystenim les plantes sense tenir en compte que elles poden viure sense nosaltres, però nosaltres no podem viure sense elles.