TERRA VIVA és un projecte que brinda per la salut humana, en tot els sentits, i que es fonamenta en una base tant gran i tan simple com és la Natura, mare de tots i espai on la nostra vida transcorre. És la pròpia naturalesa de Terra Viva que ens ha portat la oportunitat d’un nou espai a habitar, i a viure i a conviure-hi amb totes les nostres propostes que ténen a veure amb la producció de plantes medicinals i els seus derivats tant per l’àmbit terapèutic, cosmètic o alimentari.

La intenció és que Terra Viva sigui un projecte viu d’experiències, d’intercanvis i de relacions vives i autèntiques, de contacte amb la terra, d’escolta, de proximitat, de vida i d’amor. La idea es que es pugui convertir en una xarxa viva, un punt de trobada, d’informació, d’artesania, d’aprenentatge, de cultiu, de coneixement i de consciència. Definicions que busquem en els nostres productes, perque son les nostres intencions reals per fer un món millor, crear alternatives i sentim que és el nostre camí a recórrer com a éssers.

Per ara tenim el projecte diferenciat en dos àmbits:

TERRA VIVA PLANTES MEDICINALS

Es crea per desenvolupar i expandir la conscienciació i la sobirania en la nostra salut a través de les plantes medicinals.
Som un grup de difusió i distribució de la Dolça Revolució. La Dolça Revolució és una associació sense ànim de lucre, amb seu a Balaguer, que agrupa persones que volen compartir les seves experiències, fruit de l’ús de les plantes medicinals i les teràpies naturals no agressives. La Stevia Rebaudiana és la que dóna nom a la Dolça Revolució, per la seva dolçor sana i per les seves propietats medicinals, negades per vergonyosos interessos econòmics. La Stevia és doncs la punta de llança d’un moviment que ha de permetre fer camí en la recuperació i empoderament dels coneixements populars, pel que fa a l’ús de les plantes medicinals en general i d’altres teràpies naturals.

TERRA VIVA ALIMENTS:

“Que el teu aliment sigui la teva medicina”
Hipocrates

Des d’aquí treballem amb varis tipus de productes, com per exemple el que ens estan donant els nostres camps d’espelta (espelta integral en gra, farina integral d’espelta, PA integral d’espelta (fet en forn de llenya propi) i llet d’espelta (encara en procés d’investigació).
També estem explorant tot el que té a veure amb el menjar cru (brots, germinats i deshidratats) pel millor aprofitament de tots els nutrients que ens aporten els diferents aliments. Això ens permet crear una manera més ecològica de cuinar que ens acosta a una alimentació més real, una alimentació que no només ens omple l’estómac sinó també l’ànima.

A Terra Viva actualment…
comencem a caminar elaborant productes amb matèria prima pròpia de plantes medicinals i productes derivats de les verdures de l’hort. Elaborem productes per ser distribuïts en cooperatives de consum responsable, espais on ja es teixeixen noves relacions entre els productors, consumidors i distribució de l’aliment, cada cop més saludable, ecològic i de proximitat.

Estem en construcció del nostre nou espai a Manresa, espai per al cultiu i espai per a l’elaboració i la preparació de productes relacionats amb les plantes medicinals que cultivem i distribuim, així com l’elaboració d’aliments.

DSC_0009_1

Març de 2016. Inici dels treballs en el nou terreny.